Vart står Effell?

Jag övertalades att göra ett sådant där politiskt test på nätet häromdan, alltså då man utifrån ett frågeformulär får en bedömning om vart man står på den politiska skalan. Se bifogad bild nedan, den visar uppenbarligen mig.
Jag svarade så ärligt jag nu kunde på frågorna utifrån de svar som fanns att välja på, och blev väl aningen förvånad över att finna att jag ser såpass "vänster" ut i diagrammet. I verkligheten röstar jag mittenliberalt, vilket borde göra mig till en småborgare med enstaka socialistiska sympatidrag. Och det är ungefär så jag känner mig också.

Dock, som min bror påpekade, om testet var gjort utifrån t.ex. amerikanska förhållanden (vilket är sannolikt eftersom det var på engelska), får man ta med i beräkningen att den politiska skalan som helhet kanske inte har sina gränsstolpar på exakt samma ställen som här i Skandinavien. Så förmodligen stämmer det ganska bra ändå, och jag slipper byta parti.

Kommentarer:
Postat av: Hanna-Stina

Alla svenskar jag vet som gjort testet hamnar i den gröna ruta. Exakt var varierar lite, men jag vet ingen som hamnat utanför. Och jo - det är nog en ganska amerikanks skala.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback