Effell är sugen på semla som vanligt

Den traditionella fastan som skall råda såhär års har jag aldrig lyckats hålla särskilt bra, det har jag säkert nämnt tidigare. Men jag gillar tanken. Och även ur ett icke-religiöst perspektiv fyller den säkert någon funktion. Om inte annat vore det väl angenämt att fortfarande kunna komma i sina badbyxor lagom till Beach 2010...
Jag ska på en kusins bröllop i påsk, och vid inventeringen av finkläderna i garderoben kunde jag bara bittert konstatera att finaste kostymbrallorna inte längre går att knäppa över buken. Jag har den där typiska formen av "manlig" övervikt där allt samlas i något slags ölmage, medan resten av kroppen fortfarande ser hyfsat slank ut. Vore det lite mer jämnt fördelat skulle jag inte gnälla.

Semlan... vilken förledande frestelse denna kulinariska uppfinning innebär...! Undrar om hamburgar-formen dessutom på något undermedvetet plan bidrar...? Nej, nu spånar jag bara, och överdriver. Men konditorierna tävlar ju, bokstavligt talat, om att baka godaste och snyggaste semlan.
Idag blir det dock ingen för min del. Planerar däremot att slinka in på ett matställe och äta en buffé med ganska mycket grönsaker, på väg till kyrkan i eftermiddag.