Att tänka sig för

Det som just nu gör större rubriker på de svenska löpen än kriget i Libanon är att gamla idrottshjältarna Patrik Sjöberg och Sven Nylander åkt dit för knarkbrott. Mången höjer på ögonbrynen, eller suckar. Ännu en gång alltså, kändisar som dabbar sig.
För några år sen vände Sverige ryggen åt Ludmila Engqvist då hon plötsligt visade sig vara dopad. Särskilt pinsamt med tanke på att hon själv varit en av dem som arbetat emot fusket inom sporten. Hon föll omedelbart från idrottsstjärnehimlen, från hjältinna och förebild till billig och falsk hycklerska över en natt. Jag tyckte trots allt synd om henne, även om det hon gjort var oerhört dumt. Nu spelade det ingen roll hur mycket hon ångrade sig. Gjort är gjort.
Nu minns jag hur Patrik Sjöberg den gången satt i TV och kritiserade henne i ganska starka ordalag. Och nej, han var dock inte förvånad. Nu är det istället han själv som krashlandar offentligt – och även om han inte längre tävlar så är det nog många som tycker att en hyllad atlet borde föregå med gott exempel och veta bättre än att dra i sig kokain... Ett effektivt sätt att bli av med sina fans.

Alla gör vi dumma grejer i våra liv, även om vi ångrar det. Alla faller vi någon gång för frestelser, otillåtna genvägar och tvivelaktiga erbjudanden. Det gäller då att ha såpass koll att man åtminstone inte råkar göra något som faktiskt sabbar hela ens framtid och liv. Något man aldrig någonsin kan tvätta bort eller ställa tillrätta.
Och framför allt ska man nog akta sig för att racka ned på andras dåliga karaktär. Innan man hinner blinka blir man själv ertappad med näven i syltburken.


Kommentarer:
Postat av: TinaSol

Bra skrivet. Intressant att se hur tidningarna bytte rubriker under några timmar för att dra det på allt högre växlar. "Jag tog oxå kokain", "Jag sniffade på toaletten", "Jag har knarkat flera gånger" osv... På tal om ngt annat, jösses vad det har regnat. Får det inte göra imorgon ju. Måste höras om tid senare idag. KRAM

2006-08-16 @ 09:01:32

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback