De dubbla budskapen

Ibland är det frustrerande i hur hög grad det nästan alltid finns två sidor av saker och ting.

Jag vet att det förekommer att män är hänsynslösa och hårdhänta och misshandlar/våldtar sina kvinnliga partners. Jag tror att de erfarna t.o.m. skulle störa sig på ordet "förekommer" och säga att det snarare är mycket vanligt.  Och att det inte är ett typiskt medelålders-äktenskaps-problem, utan att det icke minst gäller unga pojkar gentemot sina flickvänner.  
Teorierna är många om varför det är så; manlighetskomplex, psykiska problem, pornografins inverkan, och så vidare. Hur det än är, så vet jag att jag själv känner en hel tjejer under 30 som blivit grovt kränkta av partners. Gemensamt har de, att upplevelsen är ett trauma som i åratal efteråt påverkar hela livet, och som är för outhärdlig att ens tala om. En del förtränger, andra kollapsar med jämna mellanrum och kan inte leva normala liv. En del har fått sin sexlust utraderad för evigt och enorma problem att någonsin lita på någon igen eller att ens vilja komma känslomässigt nära människor. Allt detta existerar och får inte blundas för.

Hur ska jag då tolka den kvällstidningslöpsedel som syntes häromdan, den som löd ungefär:

"Svenska tjejer säger: NI ÄR FÖR MESIGA I SÄNGEN, KILLAR" 

Kommentarer:
Postat av: Mona

Typisk kvällstidningsrubrik *kräks*. Alltså, kvällstidningarna gör inte annat än smutskastar, sprider skvaller och planterar små vanföreställningsfrön i folks huvuden. Nästa vecka är det bra med otrohet eller superinne att skönhetsoperera sig. Jag kräks!

Postat av: TinaSol

Det är ok att skriva att killar är för mesiga i sängen. Men en tidning hade aldrig skrivit " Svenska killar säger: Tjejer ni är för mesiga i sängen". Det hade blivit ramaskri.

2007-03-24 @ 18:05:10
Postat av: annaluna

man kan väl inte fjämföra våldtäktsmän och att killar är för mesiga i sängen? Det är ju två helt skilda saker!

2007-04-30 @ 12:00:45
URL: http://annaluna80.blogspot.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback